Termoakumulacyjne trzywarstwowe dno o grubości 7,6mm zapewnia szybkie nagrzewanie oraz równomierne rozprowadzanie i długotrwałe utrzymanie ciepła. Zakumulowane ciepło umożliwia dokończenie przyrządzania potraw w ciągu 10-15 minut po wyłączeniu kuchenki, co znacznie zmniejsza zużycie energii grzewczej. Brytfannę można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek: elektrycznej, gazowej, ceramicznej oraz indukcyjnej, a także w piekarnikach.
1. warstwa - stal nierdzewna 18/10 o grubości 0,8mm
2. warstwa - aluminium o grubości 6,2mm
3. warstwa - stal nierdzewna H17( gatunek AISI 430) o grubości 0,6mm
Trzecia zewnętrzna warstwa przewodzi ciepło lepiej (szybciej) niż stal 18/10 i ma właściwości magnetyczne, dzięki czemu można ją umieszczać na płytach indukcyjnych.
Ścianki naczynia nagrzewają się znacznie wolniej niż dno. Taki stosunek grubości dna do ścianek jest niezbędny do równomiernego podgrzewania potraw w naczyniu. Modelowana krawędź zapobiega skapywaniu płynów na ścianki podczas napełniania i przelewania zawartości, co pomaga utrzymać zewnętrzne ścianki w czystości.
Pokrywa brytfanny wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 o grubości 0,8mm zatrzymuje parę w naczyniu i zapewnia optymalne gotowanie. Jest ona dodatkowo wyposażona w dno rozprowadzające ciepło, co gwarantuje optymalne warunki smażenia. Pokrywę można również używać jako formę do zapiekania i podgrzewania.
Uchwyty ze stali nierdzewnej są mocowane do ścianek techniką zgrzewania punktowego.
Ruszt ze stali nierdzewnej (gatunek AISI 202) o grubości 2,5mm umożliwia równomierne pieczenie i zapobiega przypalaniu się potraw.
ZESTAW ZAWIERA:
BRYTFANNA 38X25,4X12,5CM
POKRYWA 37X24,8X5,5CM
RUSZT STALOWY
WAGA ZESTAWU 3,53KG
ZALETY:
- wykonana ze stali nierdzewnej 18/10, która się nie utlenia i jest łatwa w czyszczeniu
- trójwarstwowe dno umożliwia szybkie nagrzewanie oraz równomierne rozprowadzanie i długotrwałe utrzymanie ciepła
- pokrywa brytfanny zatrzymuje parę w naczyniu i zapewnia optymalne gotowanie.
- modelowana krawędź zapobiega skapywaniu płynów na ścianki podczas napełniania i przelewania zawartości
- uchwyty ze stali nierdzewnej są mocowane techniką zgrzewania punktowego
- ruszt ze stali nierdzewnej o grubości 2,5mm umożliwia równomierne pieczenie i zapobiega przypalaniu się potraw