Szczegóły
- Nóż uniwersalny z ząbkowanym ostrzem 5,5" - 14 cm służy do krojenia,
Proces produkcji noży
Noże ze stali walcowanej wykonane są z pasa stali nierdzewnej o wysokiej wytrzymałości.
Rękojeść noży
- Do produkcji wykorzystuje się walcowaną stal nierdzewną.
- Ze stali wycinana jest płyta.
- Z płyty stali nierdzewnej drogą tłoczenia uzyskuje się dwie części rękojeści o pożądanym kształcie w celu wytworzenia rękojeści kutej.
Kuta rękojeść została wykonana ze stali nierdzewnej AISI 430, która należy do stopów o maksymalnej odporności na korozję i wytrzymuje duże obciążenia mechaniczne i termiczne. Nakładki z tworzywa ABS są przynitowane do trzpienia i dodatkowo zwiększają wagę noża.
Ostrze
- Do produkcji wykorzystuje się walcowaną stal nierdzewną.
- Ze stali wycinana jest płyta.
- Ostrze o pożądanym kształcie dostosowane do rękojeści kutej wycina się z blachy nierdzewnej na maszynie do tłoczenia.
- Obróbka cieplna ostrza: hartowanie w temperaturze 1050 stopni, a następnie chłodzenie do wymaganej twardości i elastyczności.
Gotowy nóż
- Połączenie ostrza i stalowej rękojeści za pomocą spawania łukiem argonowym.
- Szlifowanie otrzymanego produktu na obrabiarce CNC ze ściernicą stożkową, gdzie uzyskuje on kształt litery V.
- Połączenie z plastikowymi nakładkami.
- Szlifowanie i polerowanie rękojeści.
- Końcowe polerowanie ostrza na obrabiarce CNC ze ściernicą stożkową 2 w celu otrzymania idealnego kształtu litery V.
- Ręczne ostrzenie krawędzi tnącej.
- Polerowanie.
- Naniesienie logotypu.
Zalety noży NOIS
- ostrza ze stali walcowanej
- kuta rękojeść odporna na korozję
- łatwe do naostrzenia
- uniwersalne i wytrzymałe
- idealne na prezent
- produkt w oryginalnym pudełku prezentowym
Noże marki NOIS to nieodłączny element każdej kuchni.
Ergonomicznie ukształtowany uchwyt dla optymalnego komfortu
Gładka powierzchnia, bez szans na zabrudzenia i bakterie
Niezwykle ostra krawędź tnąca
Starannie wypolerowana powierzchnia
Łatwe do czyszczenia, zalecane mycie ręczne